Tillbaka till startsidan
Svenska Spel Gräsroten

 Idefjordens SK
 PlusGiro: 12 09 59-2
 Bankgiro: 5748-3869
 Swish: 123 634 7918

  Epost till ISK:
 info@idefjordenssk.se

 Webbmaster:
 Bengt Bivrin

 Webbansvarig:
 Rune Sandin

BingoLotto

 Webbhotell:
WeConnectIT-logo

Arrangörsvecka i orientering avslutades med cykel


Funktionärer GR 2009
Foto: Gunnar Oleniusson

Efter 4 dagar med orientering, bytte 27 st ISK:are idrottsgren, och åkte till Buar när det var dags för Grenserittet på cykel. Anmälan till årets tävling gick i taket för mer än en månad sedan, dvs 6000 st anmälda, (inofficiellt 6140)! Normalt brukar det vara ett bortfall på ca 10% vid start.


Cyklisterna kommer till Buar efter att de avklarat knappt 20 km, dvs ¼ av vägen till Halden. I år gick det åt ca 1500 l vatten/sportdryck, drygt 25 lådor bananer (vilket betyder ungefär 4000 halva bananer) samt nästan 1800 st bullar. ”Vi hade tur med vädret” och det hela flöt på utan mankemang. Det är ett mycket rutinerat gäng som bemannar Buar och kan bäst beskrivas som ett självspelande piano. Första cyklisterna kom 09.10 och sedan var det i stort sett en jämn ström till 12.30.
Klockan 12.45 drog vi repet, men det var ingen som drabbades. Sist passerade en dam i sista startgrupp, som hade fått punktering strax före start, och tvingades ta sig tillbaka till cykelaffären och köpa ny slang. När hon kom till starten var gruppen iväg för länge sedan och hon hade uppenbara problem att hitta rätt. När hon kom ikapp patrullen som börjat samla in banmarkeringarna, gick det lättare!
Efter städning syntes nästan ingenting av alla cyklisternas framfart. De sista som lämnade Buar var ett par deltagare som brutit loppet och efter lång väntan, fick skjuts till Halden.

Stort TACK till alla som ställde upp på Buar! (och boka gärna in första lördagen i augusti 2010)

Bengt A


T�tgruppen passerar
Tätgruppen passerar


Yngste
Yngste "langaren" Martin i aktion


Tantgruppen, dom kallar sig s�, langar banan (Lennart i bakgrunden ing�r inte)
Tantgruppen, dom kallar sig så, langar banan (Lennart i bakgrunden ingår inte)


Efterhand bedarrade tempot och de t�vlande stod faktiskt helt stilla en kort stund!
Efterhand bedarrade tempot och de tävlande stod faktiskt helt stilla en kort stund!


Olausson
Olausson

Första och sista bilden är tagna av Gunnar Oleniusson, övriga av Bengt Axelsson. Klicka på bilden om du vill se en större version.

Tillbaka